Wat gaat 2018 jou brengen?

Posted by on 3 januari 2018

Een nieuw jaar, vol beloftes. Lege pagina’s in je agenda, volop blanco opties in je telefoon.

Hoe zullen de dagen van 2018 zich gaan vullen? Wat ga je beleven, ervaren, ontdekken?

2018 is misschien het jaar dat je gaat trouwen. Of wordt gevraagd. Heb je de ware nog niet ontmoet? Dan kan dit wel eens het jaar zijn dat je je grote liefde tegenkomt. Of juist ieder je eigen weg gaat.

Wie weet is het wel het jaar van nieuwe kansen, of een tweede kans met diegene met wie je onenigheid had. Het jaar dat je een nieuwe rol krijgt – omdat je papa of mama wordt, oom of tante.

Of zal je afscheid moeten nemen, van iemand die je lief is, of van een vurige wens die je los moet laten… Wie weet ga je op verkenning in een land waar je nog nooit geweest bent, of neemt je toekomst een geheel andere, onverwachte wending. Kijk maar eens hoe personage Pia uit de korte film ‘A Single Life’ dat ervaart – allemaal in één dag!

 

 

Het zou zomaar eens kunnen gebeuren – het leven kan je nogal eens verrassen. Je horoscoop lezen kan best spannend zijn, maar geeft geen enkele garantie op de afloop. Die ontdek je zelf, iedere dag opnieuw.

Wat als je het eens omdraait? Wat heb JIJ 2018 te brengen?

Met goede voornemens geef je al richting aan je leven. Tenminste, als je ze ook echt weet vol te houden… Zelf vind ik het fijn om met een thema het nieuwe jaar in te gaan. Zo’n woord waar je van ‘aan’ gaat, waar je warm voor loopt, blij van wordt.

Dit jaar draait voor mij om het thema LICHT.

Jaarthema LICHT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo’n jaarthema werkt als een soort bril; een bewuste blik waarmee je naar je plannen kijkt, je acties, maar ook de keuzes die je maakt: wat past er bij je thema, en wat juist niet? Een thema kiezen – en daar naar handelen – geeft richting en daardoor ook rake resultaten.

Hierbij handige tips voor het kiezen van én meeste halen uit je jaarthema:

 • kies een woord dat je motiveert, waar je energie van krijgt
 • kun je het woord toepassen op meerdere vlakken in je leven, zakelijk én privé?
 • realiseer je dat je thema ook letterlijk energie kan creëren; bij ‘groei’ ga je wellicht zelf ook groeien in gewicht, terwijl je juist andere voornemens had…
 • formuleer je thema als een resultaat; bijvoorbeeld overvloed (in plaats van ‘rijk worden’)
 • bepaal wat dat thema inhoudt voor jou; wat versta jij onder bijvoorbeeld overvloed, hoe ziet dat er voor je uit? Maak het zo helder en concreet mogelijk
 • dit kun je visueel versterken met een vision board; pak oude tijdschriften erbij, scheur alles uit wat voor jouw gevoel past bij je thema, plak dat op een bord en hang het goed zichtbaar op
 • je kunt je thema ook mooi vormgeven en als afbeelding op je desktop en telefoon plaatsen; een goede dagelijkse reminder
 • Deel je thema met de mensen om je heen; ze kunnen je ondersteunen, meedenken en zelfs verder op weg helpen

Bij deze dus mijn jaarthema. Licht. In letterlijke zin, van meer naar buiten toe, meer ruimte in huis (uitmesten die boel!), tot ’n lichter lijf. En figuurlijk; in het licht gaan staan, uiten wat ik te brengen heb, anderen in het licht van de liefde zetten met prachtige persoonlijke ceremonies. En, dat vooral, lichtheid en ontspanning. Prestatie is prima, als het met net zoveel plezier samen gaat.

En jij? Welk licht laat jij op 2018 schijnen? Welke focus ga jij brengen in dit nieuwe jaar? Wat wordt jouw jaarthema? Ben heel benieuwd, deel het in de reacties hieronder!

8 Responses to Wat gaat 2018 jou brengen?

 1. Paula

  Fijne blog Daphne! Ik ben nog op het juiste woord aan het broeden. Het gaat over loslaten, nieuwe avonturen, ondernemen, ont-moeten, verdieping en verbinding. Dank voor je woorden. Dat helpt om het nog beter helder te krijgen! Liefs Paula

  • Daphne

   Loslaten en tegelijkertijd het aangaan van allerlei nieuwe kansen, dat klinkt als ‘los gaan’ Paula 😉 Geformuleerd als resultaat komt vooral vrijheid bij me op, ruimte. Laat je weten wat het uiteindelijk geworden is? Succes met broeden!

 2. Hetty Wennekendonk

  Dat is een mooie opdracht om over na te denken Daphne! Ik heb een focus maar weet nog niet hoe ik deze zal omschrijven. Het woord professional komt steeds naar boven maar het gaat verder. Mezelf profileren. Dat doe ik al maar soms doe ik mezelf zakelijk gezien te kort. Als trouwambtenaar, als adviseur onderscheidingen, als uitvaartspreker. Het evenwicht werk en privé. Ik kan en doe veel maar ben daar ook bescheiden in. Ik denk verder na! Bedankt!

  • Daphne

   Mooi Hetty, je jaarthema helpt je vast nog meer te gaan staan voor je professie. En als je het ontleedt, krijg je profession-al; in alles je professie laten doorklinken, van je diensten leveren tot aan je profileren.

 3. Jeanette van Wijk

  Een liefdevol 2018 toegewenst. Mijn jaarwoord is: “verbinding” in de breedste zin van het woord. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak zal ik alles in het werk stellen om mensen en mijn dierbaren met elkaar te verbinden. Best een uitdaging, aar ik heb er zin in! 💞

  • Daphne

   Verbinding is ook mijn favoriete woord Jeannette. Sterker nog, heb dat als levensthema <3 Kom ook dit jaar weer graag met je in verbinding!

 4. Germaine

  Mooie blog Daphne!
  Mijn jaarthema wordt Laserfocus. 2018 is het jaar dat mijn bedrijf het licht ziet. We worden collega-ondernemers en daar kijk ik enorm naar uit. Ik schrijf mijn bedrijfsplan op dit moment! Eind 2017 heb je Stephan en mij opnieuw getrouwd en dat is een dierbare herinnering aan een liefdevolle ceremonie. Daar zijn wij je dankbaar voor ❤️. Ik hoop dat veel stellen in 2018 zo’n mooie en innige verbindingsceremonie door jou mogen beleven.

  Liefs Germaine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.