ONTMOET DAPHNE VAN DEN BOOGAARD

jullie celebrant, trouwambtenaar & ceremoniespreker

ONTMOET DAPHNE
VAN DEN BOOGAARD

DAPHNE PERSOONLIJK

Samen vieren

“Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.” Als een ware ‘positivo’ heb ik altijd al geprobeerd het leven zo mooi mogelijk te maken, vol grootse verwachtingen.

Om onze liefde plus tienjarig huwelijksjubileum te vieren, kozen manlief Richard ik dan ook voor een herbevestiging. Vanuit dankbaarheid voor onze relatie én zin in een goed feest. Maar het liep anders dan gepland… Door een plotselinge val van onze dochter, plus onverwachte regen viel onze feestdag in het water.

Maar ondanks de schrik en teleurstelling was er zóveel liefdevolle verbinding. Dat is wat ons nog het meeste bijblijft. Inmiddels zijn we 15 jaar gelukkig getrouwd en wonen met onze twee kinderen op een heerlijke plek in Broekhorn, in het hart van Noord-Holland.

Samen vieren

“Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.” Als een ware ‘positivo’ heb ik altijd al geprobeerd het leven zo mooi mogelijk te maken.

Om onze liefde plus tienjarig huwelijksjubileum te vieren, kozen manlief Richard ik dan ook voor een feestelijke herbevestiging. Maar het liep anders dan gepland… Door de regen en val van onze dochter viel onze feestdag in het water.

Maar ondanks de schrik en teleurstelling was er zóveel liefdevolle verbinding. Dat is wat ons nog het meeste bijblijft. Inmiddels zijn we 15 jaar gelukkig getrouwd en wonen met onze twee kinderen in het hart van Noord-Holland.

 

Samen verbinden

De levensles van vertrouwen op wat er al is, kreeg ik enkele jaren terug steviger voor m’n kiezen. Een grote knobbel werd ontdekt – borstkanker. Opeens stond m’n leven in het teken van overleven.

De feestsfeer was ver te zoeken, maar toch probeerde ik die spreekwoordelijke slingers op te hangen. Door de behandelingen bewust te verwelkomen, samen te vieren dat er weer een operatie achter de rug was.

“Je hebt langs het randje gelopen”, vertelde de chirurg me achteraf. Gelukkig ben ik inmiddels goed hersteld. Ziek worden was met recht een keerpunt in m’n leven. Ik had er niet om gevraagd, het heeft veel van me gevraagd, maar het heeft me ook zoveel gegeven.

Ik ben nog dichter bij mezelf gekomen. Heb mogen ervaren hoeveel verbinding er al is, zonder dat je daarvoor iets hoeft te presteren. Diepe dankbaarheid voor zoveel liefde om me heen.

Het maakt dat ik het leven meer dan ooit waardeer. En nóg bewuster wil beleven. Sterker nog, samen de liefde vieren, is mijn missie geworden.

Samen verbinden

De levensles van vertrouwen op wat er al is, kreeg ik enkele jaren terug steviger voor m’n kiezen. Na de diagnose borstkanker stond m’n leven opeens in het teken van overleven.

Toch probeerde ik die spreekwoordelijke slingers op te hangen. Door de behandelingen te verwelkomen en vieren dat er weer een operatie achter de rug was.

Gelukkig ben ik goed hersteld. Ziek worden was een keerpunt in m’n leven. Ik had er niet om gevraagd, het heeft veel van me gevraagd, maar me ook zoveel gegeven.

Ik ben meer in verbinding gekomen, met mezelf en met diepe dankbaarheid voor zoveel liefde om me heen.

Het maakt dat ik het leven nóg bewuster wil beleven. Sterker nog, samen de liefde vieren, is mijn missie geworden. 

Samen herinneren

“Tijd is het nieuwe goud”, zo omschreef een bruid (wiens moeder net was overleden) het belang van goed samenzijn. Dat is zo waar…

Natuurlijk wil ik ook weleens het dekbed over m’n hoofd heen trekken (vandaag ben ik er éven niet). Maar het meest gelukkig ben ik als ik me verbonden voel. Met mensen om me heen, en met de dingen die ik doe.

Het meest blij word ik van: met blote voeten door het gras lopen, genieten van m’n dagelijkse portie latte macchiato & pure chocola, een boek of film waardoor ik me in een andere wereld waan, naar het theater, of zelf (improvisatie)toneelspelen. Steeds hoger springen op de trampoline, of door spiegelglad water scheren in een skiff roeiboot.

En, nog steeds, samen heel bewust het leven beleven – van kleine geluksmomenten delen tot groots vieren. Om je volop verbonden te voelen met elkaar. En de herinnering daaraan weer te koesteren.

Want de zin van het leven? Dat is volgens mij zin hebben ín het leven.

Samen herinneren

“Tijd is het nieuwe goud”, zo omschreef een bruid (wiens moeder net was overleden) het belang van goed samenzijn. Dat is zo waar…

Natuurlijk wil ik ook weleens het dekbed over m’n hoofd heen trekken (vandaag ben ik er éven niet).. Maar het meest gelukkig ben ik als ik me verbonden voel. Met mensen om me heen, en met de dingen die ik doe.

Blij word ik van: met blote voeten door het gras lopen, latte macchiato & pure chocola, genieten van boek, film, theater, of zelf (improvisatie)spelen. Trampolinespringen en over spiegelglad water roeien.

En, nog steeds, samen heel bewust het leven beleven – van kleine geluksmomenten delen tot groots vieren. Om je volop verbonden te voelen met elkaar. En de herinnering daaraan weer te koesteren.

Want de zin van het leven? Dat is volgens mij zin hebben ín het leven.

DAPHNE PROFESSIONEEL

Van communicatieadviseur

Je verplaatsen in de doelgroep, creatieve concepten en originele campagnes. Trainen, schrijven en presenteren. Als communicatieadviseur had ik een veelzijdige baan.

Maar na jarenlang bij PR- en reclamebureaus te hebben gewerkt, kreeg ik zo’n onbestemd gevoel: is dit wat ik de rest van m’n leven wil blijven doen? Ik had het gevoel dat ik iets miste. Wilde minder commercieel, en meer werken op het persoonlijke vlak.

Dat onderbuikgevoel zakte iets toen ik moeder werd, maar nadat de jongste een jaar was begon het toch weer te kriebelen. En zo ging ik op zoek naar iets waarbij ik mijn ervaring kon inzetten, maar wel met meer innerlijke voldoening.

Van communicatieadviseur

Je verplaatsen in de doelgroep, creatieve concepten en originele campagnes. Trainen, schrijven en presenteren. Als communicatieadviseur had ik een veelzijdige baan.

Maar na jarenlang bij PR- en reclamebureaus te hebben gewerkt, kreeg ik zo’n onbestemd gevoel: is dit wat ik de rest van m’n leven wil blijven doen? Ik wilde minder commercieel, en meer werken op het persoonlijke vlak.

En zo ging ik op zoek naar iets waarbij ik mijn ervaring kon inzetten, maar wel met meer innerlijke voldoening.

Naar trouwambtenaar

Terwijl we als bruiloftsgast naar de toespraak luisterden, had ik de neiging om naar voren te lopen en de ceremonie over te nemen.

“Dit kan toch véél persoonlijker?” fluisterde ik in mijn mans oor. “Is dat niet iets voor jou dan?” antwoordde hij terug. Kloink! Daar viel het kwartje. Ja. Dat is het precies.

Een bijzondere bijdrage leveren aan een mooie mijlpaal. Meedenken in creatieve mogelijkheden. Luisteren met oprechte interesse. Gevoelens vertalen in rake woorden. Levendig vertellen. Werk doen dat niet als werk voelt, maar waar m’n hart sneller van gaat kloppen.

In 2018 vierde ik mijn tienjarig jubileum als trouwambtenaar. Dat heb ik uiteraard goed gevierd, met het vaste voornemen dit prachtige vak nog heel lang uit te oefenen.

Naar trouwambtenaar

Terwijl we als bruiloftsgast naar de toespraak luisterden, had ik de neiging om de ceremonie over te nemen.

“Dit kan toch véél persoonlijker?” fluisterde ik in mijn mans oor. “Is dat niet iets voor jou dan?” antwoordde hij. Kloink! Daar viel het kwartje. Ja. Dat is het precies.

Een bijzondere bijdrage leveren aan een mooie mijlpaal. Meedenken in creatieve mogelijkheden. Luisteren met oprechte interesse. Gevoelens vertalen in rake woorden. Levendig vertellen. Werk doen dat niet als werk voelt, maar waar m’n hart sneller van gaat kloppen.

In 2018 vierde ik mijn tienjarig jubileum als trouwambtenaar. Dat heb ik goed gevierd, met het voornemen dit prachtige vak nog heel lang uit te oefenen.

Tot celebrant

Bij trouwen, maar ook bij rouwen merkte ik dat ik het fijn vond om mensen met elkaar te verbinden. Ter verdieping volgde ik de studie tot ritueelbegeleider. De kennis van symboliek, het duiden van betekenis en het ontwerpen van rake rituelen geeft nog meer glans aan m’n vak.

Inmiddels heb ik ruim 500 ceremonies mogen begeleiden, voor 23 verschillende nationaliteiten. Een kindje een warm welkom geven, stellen heel echt met elkaar verbinden en het geleefde leven van een geliefde helpen herinneren, dat is een hele dankbare taak om te mogen doen. En de liefde? Die staat altijd centraal.

Celebrant zijn is dan ook een vak naar m’n hart, dat ik met heel veel liefde doe – vol inspiratie, of dat nu bij geboorte, huwelijk of afscheid is.

 

Tot celebrant

Bij trouwen, maar ook bij rouwen merkte ik dat ik het fijn vond om mensen met elkaar te verbinden. Ter verdieping volgde ik de studie tot ritueelbegeleider. De kennis van symboliek, het duiden van betekenis en het ontwerpen van rake rituelen geeft nog meer glans aan m’n vak.

Inmiddels heb ik ruim 500 ceremonies mogen begeleiden, voor 23 verschillende nationaliteiten. Een kindje een warm welkom geven, stellen heel echt met elkaar verbinden en het geleefde leven van een geliefde helpen herinneren, dat is een hele dankbare taak om te mogen doen. En de liefde? Die staat altijd centraal.

Celebrant zijn is dan ook een vak naar m’n hart, dat ik met heel veel liefde doe – vol inspiratie, of dat nu bij geboorte, huwelijk of afscheid is. 

DAPHNE IN DE PERS

Tijdens de radio-uitzending van BNR’s ‘Ask me anything’ sprak Daphne met Jörgen Raymann over een scheidingsceremonie:

Radio Noord-Holland deed verslag van Wereldlichtjesdag, waarbij de troostrijke herdenkingsdienst werd begeleid door Daphne:

Je kunt trouwen op de meest bijzondere locaties, maar deze was wel heel speciaal; Daphne trouwde dit stel in… de Mediamarkt!

KRO-programma ‘Schepper & Co.’ filmde op allergedachtenisavond, waar Daphne het herinneringsritueel voor kinderen begeleidde:

De jeugdserie ‘Hardhout’ draait om het gezin Peeters. Na een grote verandering komt hun leven op z’n kop te staan. Daphne speelt de rol van kunstenares Carlien Peeters:

Dit toffe, knappe en superverliefde stel schitterde op het Amerikaanse top-trouwplatform ‘Brides.com’ en Daphne mocht ze trouwen! Klik op de foto om het blog te lezen:

Je aanstaande kiest de locatie, je kleding en het vervoer. De loting bepaalt welke het wordt… welkom op je bruiloft! Voor dit (zeker voor de bruidsparen!) verrassende tv-programma van Net5 mocht Daphne deze twee stellen trouwen:

Ook persoonlijk kennismaken?

Heb je dat ‘ja, dit is d’er- gevoel’? Wees welkom voor een vrijblijvend ontdekgesprek. Bij mij thuis of online verkennen we jullie wensen, ervaren we of die wederzijdse klik er is en brainstormen we over jullie ceremonie.

Heb je dat ‘ja, dit is d’er- gevoel’?
Wees welkom voor een vrijblijvende kennismaking bij mij thuis, of online. Samen verkennen we jullie wensen, voelen of we een wederzijdse klik hebben en sparren over jullie ceremonie.