Herdenkingsavond Wereldlichtjesdag
Heerlijk avondje van Sinterklaas, de eerste kerstliedjes op de radio, gezellig samenzijn… maar wat als er een verlanglijstje ontbreekt? Als die ene stoel voor altijd leeg blijft? Het verliezen van je kind raakt je diep in je hart. Een kloppende pijn, een blijvend gemis.

Juist in de donkere dagen van december staan we stil bij dit grote verdriet. Om een kaarsje aan te steken voor onze overleden kinderen – kleinkind, broertje, zusje, neefje, nichtje, vriendje, vriendinnetje. Een warm lichtje om de kilte van de kou wat te verwarmen. Om hun namen hardop te noemen, omdat we ze niet zijn vergeten. Om het vlammetje te doen branden, zoals de herinneringen aan hen ons hart verwarmen. Om samen stil te zijn, samen te delen. Herkenning en troost te vinden bij elkaar – als een fonkelend lichtpuntje in het duister.

Over Wereldlichtjesdag
Wereldwijd wordt op de 2e zondag in december Wereldlichtjesdag georganiseerd. Op deze dag, om 19.00 uur ’s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Herdenkingsavond Castricum
Ook in Castricum vind een Wereldlichtjesdagherdenking  plaats. Bij aankomst (vanaf 18.45 uur) ontvangt u een kaarsje en een sfeerbuidel. Daar kunt u iets persoonlijks opschrijven; een herinnering, wens of puur de naam. Voor kinderen zijn er ook stiften en decoraties om de buidel te versieren.

De herdenking start om 19.00 uur. Ritueelbegeleider Daphne van den Boogaard van Levensceremonie start met een overdenking waarbij de namen van de overleden kinderen worden voorgelezen. Daarna kan iedereen zijn kaarsje aansteken en in de sfeerbuidel plaatsen. Zo creëren we samen een sprankelende verzameling van lichtpuntjes in het duister; symbool voor de herinnering en liefde die voortleeft. Tot slot brengt zangeres Simone Awhina een mooi lied ten gehore.

De bijeenkomst vindt – als het weer het toelaat – buiten plaats, dus kleed u lekker warm aan. Na afloop biedt Uitvaartverzorging IJmond u binnen een drankje aan, waarbij u kunt napraten met elkaar. Rond 20.15 uur zal de herdenkingsavond afgelopen zijn.

Wees welkom
Ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, andere familie, vrienden, buren… iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom om een kaarsje aan te steken en samen te herdenken.

ZONDAG 11 DECEMBER
Aanvang 18.45 uur
Begraafplaats Onderlangs
Kramersweg 3, Castricum
Gratis deelname

Neem voor meer informatie contact op met Daphne van den Boogaard:
mail naar daphne@levensceremonie.nl of bel 06 525 50 927