‘Verbinding van hand tot hand’ tijdens Castricum Allerzielen 

Concurrenten? Concullega’s? Nee, als collega’s slaan wij de handen ineen. Hoe fijn is het, om als ritueelbegeleiders samen je vak uit te dragen. Om samen nog meer licht te kunnen brengen, in het donker van gemis… Wees allen welkom op woensdag 6 november, tijdens onze gezamenlijke herdenking op Castricum Allerzielen!

Castricum Allerzielen
Op deze avond verandert begraafplaats Onderlangs in een plek van saamhorigheid vol lichtjes. Tijdens deze avond wordt de herdenking ‘verbinding van hand tot hand’ gehouden, georganiseerd door Marinta Rutten en Daphne van den Boogaard uit Castricum, samen met Evi Velders uit Heiloo en Hanneke Kleijne-Mak uit Beverwijk: “We zijn vier betrokken ritueelbegeleiders uit de regio die de bezoekers graag een troostrijke ervaring meegeven.”

Persoonlijke herinnering
Tijdens de  herdenking mogen bezoekers een kaarsje plaatsen op een grote hand, die in het gras is afgebeeld. “In elke vinger staat woord geschreven, die je aan je dierbare kunnen herinneren. Waar je je kaarsje plaatst, zal voor iedereen  anders zijn. Net als je persoonlijke herinneringen van degene die je zo mist”, vertellen de dames. 

Lichtjestocht
De hand in het gras is verbonden aan een andere verlichte hand – daar tussenin hangt een lijn met diverse gedichten. De deelnemers krijgen allemaal een gedicht mee naar huis. De herdenking ‘verbinding van hand tot hand’ vindt doorlopend plaats gedurende Castricum Allerzielen, bij de urnenmuur. “Iedereen is van harte welkom”, aldus de ritueelbegeleiders. “Ook tijdens de afsluitende lichtjestocht over de begraafplaats vanaf 20.30 uur op het grote plein.”