Ouders, broertjes & zusjes, oma’s & opa’s, familie & vrienden,
leerkrachten & trainers… Zondagavond 9 december [heeft reeds plaatsgevonden] bent u allen
van harte welkom op Wereldlichtjesdag Castricum.
Door samen licht in het duister te brengen, staan we stil
bij de kinderen (van elke leeftijd) die we zo missen – een bijzondere
bijeenkomst vol herinnering, herkenning en troost.

Programma Wereldlichtjesdag-herdenking

18.30 uur             ontvangst en uitdelen van de kaarsjes, broertjes en zusjes mogen een tekening maken

18.45 uur             aanvang herdenking

19.00 uur             lichtritueel met het namen noemen van de kinderen

19.30 uur             gelegenheid tot napraten met koffie, thee of warme chocomel

Tijdens de herdenking luisteren we naar zangeres Simone Awhina en een verhaal speciaal voor de broertjes en zusjes. Zij mogen hun tekening een mooi plekje geven op de herdenkingsplek. Na afloop kunt u ook zelf de begraafplaats op te gaan voor een persoonlijke herinnering.

Deelname
De toegang is gratis. Wilt u graag de naam van uw kind laten noemen tijdens de herdenking? U kunt deze via e-mail verzenden naar daphne@levensceremonie.nl Als u vanwege de organisatie ook wilt aangeven met hoeveel volwassenen en kinderen u komt, heel graag.

Locatie
Deze Wereldlichtjesdagbijeenkomst vindt plaats op begraafplaats Onderlangs, Kramersweg 3 te Castricum (achter het station). U kunt gratis parkeren op het terrein van de begraafplaats. De herdenking is buiten, dus kleedt u lekker warm aan.

Over Wereldlichtjesdag
Wereldwijd wordt op de 2e zondag in december Wereldlichtjesdag georganiseerd (internationaal: World Wide Candlelighting). Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Wereldlichtjesdag Castricum is een initiatief van celebrant Daphne van den Boogaard │ Levensceremonie. Deze herdenkingsavond wordt mede mogelijk gemaakt door: