SAMEN EEN BIJZONDERE AFSCHEIDSCEREMONIE creëren

persoonlijke uitvaartdienst vol liefde, troost & betekenis

BIJZONDERE BETEKENISVOLLE AFSCHEIDSCEREMONIE

Na een langdurig ziektebed, of geheel onverwacht. Door ouderdom, of juist heel pril leven dat eindigt. De dood doet je bestaan beven en verandert je leven, voor altijd. Hoe moet je nu verder? Een goed afscheid ondersteunt je in het rouwproces. Het geeft houvast om daar iets heel moois van te maken, speciaal voor degene die je zo lief had.

Persoonlijke, liefdevolle uitvaartdienst vol verbinding

Na een langdurig ziektebed, of geheel onverwacht. Door ouderdom, of juist heel pril leven dat eindigt. De dood doet je bestaan beven en verandert je leven, voor altijd. Hoe moet je nu verder?

Een goed afscheid ondersteunt je in het rouwproces. Het geeft houvast om daar iets heel moois van te maken, speciaal voor degene die je zo lief had.

Hoe wil je afscheid nemen?

Voor de uitvaart zelf sta je voor zoveel keuzes; waar gaan we afscheid nemen, wanneer en hoe? Gelukkig word je goed begeleid door de uitvaartverzorger. Maar dan is er nog die ene vraag: hoe maak je de afscheidsceremonie speciaal, terwijl je wereld op z’n kop staat en alles in korte tijd moet gebeuren?

De uitvaartdienst maak je persoonlijk met het delen van herinneringen. Net als samen luisteren naar favoriete muziek en bekijken van foto’s of video. Maar afscheid nemen kan zoveel meer zijn dan alleen maar terugblikken… Samen kunnen we er iets heel bijzonders van maken.

Spreekt dat je aan?

Lees dan zeker even door.

 

Hoe neem je afscheid?

Voor de uitvaart zelf sta je voor zoveel keuzes; waar gaan we afscheid nemen, wanneer en hoe? Gelukkig word je goed begeleid door de uitvaartverzorger.

En dan is er nog die ene vraag: hoe maak je de afscheidsceremonie speciaal, terwijl je wereld op z’n kop staat en alles in korte tijd moet gebeuren?

Samen kunnen we er iets heel bijzonders van maken. Spreekt dat je aan?

Lees dan zeker even door. 

Wat je het liefste zou willen…

Dat is en-en: een persoonlijke afscheidsceremonie mét bezinning. Een ode aan je dierbare en wat hem of haar zo bijzonder maakte. Je wilt het geleefde leven vieren, vooral de liefde die jullie deelden. Met ruimte voor humor én diepgang. Meer dan alleen een levensloop, maar een compleet eerbetoon waar iedereen zich bij betrokken voelt.

Goed afscheid nemen is belangrijk. Voor jullie dierbare én je eigen rouwproces.
Willen jullie de uitvaartdienst bijzonder & betekenisvol maken?

Wat je het liefste zou willen…

Dat is en-en: een persoonlijke afscheidsceremonie mét bezinning. Een ode aan je dierbare en wat hem of haar zo bijzonder maakte.

Je wilt het geleefde leven vieren, vooral de liefde die jullie deelden. Met ruimte voor humor én diepgang.

Meer dan alleen een levensloop, maar een compleet eerbetoon waar iedereen zich bij betrokken voelt.

Goed afscheid nemen is belangrijk;
voor jullie dierbare én je eigen rouwproces.
Willen jullie het bijzonder & betekenisvol maken?

Liefdevol afscheid, vol troost

Als celebrant (‘dominee van de liefde’) kan ik jou en je familie inhoudelijk begeleiden. Stap voor stap stemmen we de afscheidsceremonie met elkaar af, met alle ruimte voor jullie gevoel & herinneringen.

Daarbij zetten we nog een betekenisvolle stap verder; hoe stond degene die je moet missen in het leven? En het allerbelangrijkste: wat blijft je dierbare voor je betekenen, welke levenslessen neem je mee?

Graag help ik jullie emoties te vertalen in een treffende toespraak, veelzeggende symboliek en/of een troostrijk ritueel. Helemaal passend bij de wensen van jullie dierbare en kloppend met jullie ideeën.

Samen maken we er een hartverwarmend afscheid van. 

Met liefde,

Daphne

Liefdevol afscheid

Als celebrant (‘dominee van de liefde’) kan ik jou en je familie inhoudelijk begeleiden.

Stap voor stap stemmen we de afscheidsceremonie met elkaar af, met alle ruimte voor jullie gevoel & herinneringen.

Graag help ik jullie emoties te vertalen in een treffende toespraak, veelzeggende symboliek en/of een troostrijk ritueel. Helemaal passend bij de wensen van jullie dierbare en kloppend met jullie ideeën.

Samen maken we er een hartverwarmend afscheid van. 

Met liefde,

Daphne

Tijdens de afscheidsceremonie

Luister je vol vertrouwen naar de prachtige woorden. Omdat je weet dat ze raak zijn, speciaal voor jullie op maat geschreven. Je herkent een duidelijke rode draad, waarbij alles zorgvuldig op elkaar is afgestemd; van sprekers, muziek, stilte tot betekenisvolle handeling. Zelfs de (klein)kinderen hebben een mooie rol. Het klopt, helemaal.  

En hoewel je enorm verdrietig bent, voel je óók volop verbinding. Zo ervaar je dat je kunt loslaten en vasthouden tegelijk. Want ook al moet je je dierbare laten gaan, samen vieren we jullie liefde en het leven dat jullie samen deelden. Dat geeft troost, zowel op de dag van het afscheid zelf als in die moeilijke tijd daarna.

Benieuwd hoe ik je kan begeleiden naar dat gevoel?

Tijdens de uitvaartdienst

Luister je vol vertrouwen naar de prachtige woorden. Omdat je weet dat ze raak zijn, speciaal voor jullie op maat geschreven. Je herkent een duidelijke rode draad, waarbij alles zorgvuldig op elkaar is afgestemd. Het klopt, helemaal.

En hoewel je enorm verdrietig bent, voel je óók volop verbinding. Zo ervaar je dat je kunt loslaten en vasthouden tegelijk.

Want ook al moet je je dierbare laten gaan, samen vieren we jullie liefde en het leven dat jullie samen deelden. Dat geeft troost, zowel op de dag van het afscheid als in die moeilijke tijd daarna. 

Benieuwd hoe ik je kan begeleiden naar dat gevoel?

Steun bij verwerking van verlies

“Ook al zagen we het afscheid aankomen, het verdriet was er niet minder groot om. Als lieve echtgenoot, broer, zwager en opa betekende Winston zoveel voor ons allemaal. We wilden hem dan ook een heel speciaal afscheid geven. 

Ongelofelijk hoe je in slechts een paar dagen, zoveel voor elkaar kunt krijgen met elkaar. Wij zijn heel dankbaar dat Daphne ons hierbij heeft begeleid. Ze luisterde, verzamelde alle ideeën en informatie en gaf goede adviezen.

Bewonderenswaardig hoe ze dit allemaal tot één krachtig geheel heeft weten te maken. Met de boeddha als speciaal symbool, die zo belangrijk voor Winston was. Iedereen die we later over de ceremonie spraken was zo van onder de indruk van het verhaal.

Alles bij elkaar was het een grote steun, dat zeker zal helpen bij de verwerking van dit verlies.”

Familie Poldner

 

 

 

Steun bij verlies

“Ook al zagen we het aankomen, het verdriet was groot. Winston betekende zoveel voor ons allemaal. We wilden hem dan ook een heel speciaal afscheid geven. 

Ongelofelijk hoe je in een paar dagen, zoveel voor elkaar kunt krijgen met elkaar. Daphne luisterde, verzamelde alle informatie en gaf goede adviezen.

Bewonderenswaardig hoe ze dit allemaal tot één krachtig geheel heeft weten te maken. Met de boeddha als speciaal symbool, die zo belangrijk voor Winston was.

Iedereen die we later over de ceremonie spraken was er zo van onder de indruk.

Alles bij elkaar was het een grote steun, dat zeker zal helpen bij de verwerking van dit verlies.”

Familie Poldner

Speciale afscheidsceremonie, compleet op maat

Voor de uitvaartdienst is veel mogelijk; wensen jullie een creatieve vorm, om bijvoorbeeld (klein)kinderen erbij te betrekken? Zoeken jullie het vooral in een veelzeggend verhaal, of ondersteuning bij het schrijven van je eigen toespraak? Of willen jullie graag volledige begeleiding bij het creëren van een bijzondere uitvaartdienst?

We ontdekken het samen. Tijdens een vrijblijvende ontmoeting bespreken we jullie wensen, welk vorm van begeleiding daarbij past en of jullie je prettig voelen bij mij als jullie celebrant. Ook bij een herdenking, asverstrooiing of steenlegging begeleid ik jullie met veel liefde, ervaring en betrokkenheid.

Vind je het fijn om samen de mogelijkheden te verkennen?

Afscheid op maat
Wensen jullie een creatieve vorm? Zoeken jullie het vooral in een veelzeggend verhaal? Of willen jullie graag volledige begeleiding bij het creëren van een bijzondere uitvaartdienst?

We ontdekken het samen. Tijdens een vrijblijvende ontmoeting bespreken we jullie wensen, welk vorm van begeleiding daarbij past en of jullie je prettig voelen bij mij als jullie celebrant.

Ook bij een herdenking, asverstrooiing of steenlegging begeleid ik jullie met veel liefde, ervaring en betrokkenheid.

Samen de mogelijkheden verkennen?

Of afscheid nemen bij leven…

Nu je er nog bent, samen met iedereen die je lief is. Thuis, of op een mooie plek. Nu je elkaar nog in de ogen kunt kijken, vasthouden en zeggen wat er echt toe doet. Hoe je je familie & vrienden waardeert, en zij jou.

Graag begeleid ik je een échte Levensceremonie te creëren. Nog geen afscheid, maar juist samen het leven en de liefde vieren.

Het vraagt wel wat van je; kun je het lichamelijk aan, heb je ruimte in je gevoel? Dan is het extra bijzonder om bij leven voor het laatst betekenisvol samen te zijn.

Ben je ernstig ziek, maar lijkt het je fijn
daar samen vrijblijvend over te praten?

Afscheid bij leven

Nu je er nog bent, samen met iedereen die je lief is. Nu je elkaar nog in de ogen kunt kijken, vasthouden en zeggen wat er echt toe doet. Hoe je je familie & vrienden waardeert, en zij jou.

Graag begeleid ik je een échte Levensceremonie te creëren. Nog geen afscheid, maar juist samen het leven en de liefde vieren.

Het vraagt wel wat van je; kun je het lichamelijk aan, heb je ruimte in je gevoel? Dan is het extra bijzonder om voor het laatst betekenisvol samen te zijn.

Ben je ernstig ziek, maar lijkt het je fijn
daar samen vrijblijvend over te praten?

R

Een Levensceremonie, past dat bij jullie?

Jullie staan heel bewust in het leven en koesteren de liefde; die je voor elkaar voelt, voor je partner, je familie, je vrienden. Afscheid moeten nemen doet dan ook pijn, je voelt intens gemis.

Juist omdat je zo van elkaar hield, wil je een unieke afscheidsdienst, die helemaal past bij degene die je zo lief had. En dat mag best een viering zijn; van het geleefde leven, van jullie beleefde liefde. Met ruimte voor bezinning én herinneringen die een glimlach op je gezicht brengen.

Boven alles wil je je verbonden voelen. Met degene die je zo mist, met iedereen die bij het afscheid aanwezig is. Je wilt iets heel speciaals, als eerbetoon en om samen troost te ervaren.

Nieuwsgierig wat de ceremonie een Levensceremonie maakt?

Q

Wanneer past zo'n afscheidsceremonie niet?

Willen jullie alleen een afwisseling tussen terugblikken en muziek? Of toch liever een formeel/plechtig/religieus afscheid? Dan past een Levensceremonie niet echt bij jullie.

Trouwens, wist je dat een kerkdienst heel goed te combineren is met een Levensceremonie? In samenwerking met jullie pastor/dominee en de uitvaartbegeleider stellen we een dienst samen, waarbij religieuze en persoonlijke elementen elkaar mooi aanvullen én versterken.

 Sowieso stemmen we samen alles met elkaar af. Zo weet je van te voren precies waar je aan toe bent, om tijdens het afscheid het geheel in alle rust binnen te laten komen.

Eerst weten wie de afscheidsceremonie (bege)leidt?

Haar laatste feestje

“Toen mijn moeder hoorde dat ze niet lang te leven meer had, sprak ze zelf nog uitgebreid met Daphne. Over hoe de uitvaart eruit moest zien en welk gevoel ze wilde dat het achter zou laten bij de aanwezigen. Ze regisseerde haar laatste feestje, leek het wel.

Het was inderdaad precies goed, helemaal mamma! Met mooie muziek, verband tussen de sprekers, speciale rol voor de kleinkinderen en de vlinder als tastbare herinnering. En geen koffie & cake, maar haar guilty pleasure: appeltaart met slagroom in haar favoriete strandtent.

Het voelde heel vertrouwd dat Daphne de regie had. Daardoor kon ik goed aanwezig zijn en alles meekrijgen van de uitvaartdienst. Ik zou niets anders hebben willen doen die dag! Het mooie afscheid heeft veel geholpen bij het dragen van het verlies van mijn moeder. Na al die jaren heeft het voor mij nog steeds veel waarde.”

Angélique van der Zijden

Haar laatste feestje

“Toen mijn moeder hoorde dat ze niet lang meer te leven had, sprak ze zelf nog uitgebreid met Daphne. Zo regisseerde ze haar laatste feestje, leek het wel.

Het was inderdaad precies goed, helemaal mamma! Met mooie muziek, verband tussen de sprekers, speciale rol voor de kleinkinderen, de vlinder als tastbare herinnering en… haar guilty pleasure: appeltaart met slagroom.

Doordat Daphne de regie had, kon ik goed aanwezig zijn en alles meekrijgen van de uitvaartdienst. Het mooie afscheid heeft veel geholpen bij het dragen van het verlies van mijn moeder. Dat is nog steeds waardevol.”

Angélique van der Zijden

u

Klinkt mooi, zo'n Levensceremonie, maar...

Bezinning, verbinding, je gevoel vertalen… wordt dat niet te zweverig of zwaar? Wees gerust: ik combineer m’n sensitiviteit met de nodige nuchterheid en een goed gevoel voor humor.

Wat een Levensceremonie anders maakt dan een gebruikelijke uitvaartdienst, is dat het verder gaat dan afscheid nemen alleen – het is een viering van jullie liefde, en nog veel meer dan dat. We koesteren herinneringen, staan stil bij het gemis en zoeken samen naar een nieuw houvast. Dit is een sterke stap in het rouwproces, waardoor jullie je gesteund zullen voelen.

Met elkaar, stap voor stap, stellen we een afscheidsceremonie samen die je nog lang een warm gevoel zal geven.

Meer weten? Zie de vragen onderaan of:

Jullie garantie

Mijn ruime ervaring, inlevingsvermogen en creativiteit zet ik graag in om van de afscheidsceremonie een troostrijke ervaring te maken. Sinds 2008 heb ik ruim 500 verschillende soorten ceremonies begeleid – en elke blijft bijzonder en uniek.  

Het verzorgen van de uitvaartdienst is een grote verantwoordelijkheid. Die neem ik dan ook heel serieus en bereid ik tot in de puntjes voor, in nauw overleg met de uitvaartbegeleider. Onze voorbereidingen samen zijn warm en persoonlijk, net als de  afscheidsceremonie zelf.

Na afloop praten we samen nog na. En de teksten? Die krijgen jullie uiteraard van mij, om terug te lezen wanneer je dat even nodig hebt.

Benieuwd naar wie jullie begeidt?

jaar ervaring als celebrant

talig: NL & Engels

nationaliteiten begeleid

GEMIDDELDE beoordeling

Kom in contact:

Ja, stuur mij deze gratis toe:

11 + 15 =

Je gegevens zijn veilig & worden niet gedeeld met anderen, zie ook de privacyverklaring

Levensceremonie
Daphne van den Boogaard
Ooster Vlaerdinge 4
1704 MX Broekhorn (NH)

+316 525 509 27
daphnecelebrant@levensceremonie.nl
 

vragen & antwoorden

Wie schakelt jou in en wanneer?

Jullie kunnen rechtstreeks contact met mij opnemen, of via de uitvaartbegeleider. Na het moment van overlijden is het belangrijk om snel te schakelen met elkaar. Hoe eerder we elkaar ontmoeten, hoe eerder jullie de geruststelling hebben van een celebrant aan je zijde, iemand bij wie jullie je op je gemak voelen. Ook geeft dit de ruimte om bijvoorbeeld de rouwkaart en andere keuzes af te stemmen op een eventueel persoonlijk herinneringssymbool.

Is er sprake van naderend overlijden en vinden jullie het fijn om alvast eerder kennis te maken? Wees welkom voor een vrijblijvend ontdekgesprek. Afspreken bij jullie thuis is natuurlijk geen probleem.

Kies hier de dag, tijd & locatie die jullie het beste schikt.

Waar, wanneer & hoe vindt de afscheidsceremonie plaats?

Waar: de uitvaartdienst kan worden gehouden in de aula van de begraafplaats of crematorium. Je kunt ook kiezen voor een andere locatie. Die ene prachtige plek, fijn thuis of in de kerk die je zo mooi vindt. De keuze van de locatie stem je af met de uitvaartbegeleider.

Wanneer: De uitvaart zelf mag (volgens de wet) niet eerder dan 36 uur en uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden plaats vinden. De timing is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van de locatie, plus jullie voorkeur voor de dag. Op speciaal verzoek kan de uitvaart ook op een avond of zondag plaatsvinden. Hier zijn vaak wel meerkosten aan verbonden. Ook een optie; een herinneringsdienst houden waarbij je alle betrokkenen uitnodigt, om de dag daarna in kleine kring afscheid te nemen.

Hoe: bij complete begeleiding stemmen we de dienst samen af; de vorm, het verhaal en hoe we met elkaar verbinding gaan creëren. Het kan ook zijn dat jullie alleen behoefte hebben aan hulp bij het schrijven van het levensverhaal of je eigen toespraak. Of zijn jullie vooral op zoek naar een persoonlijk afscheidsritueel? Ik luister graag naar jullie wensen om daarna goed te kunnen adviseren welk type begeleiding het beste past.

Graag alvast een beeld van de mogelijkheden? Vraag dan hier de gratis afscheidsgids aan.

Wat is jouw rol als celebrant?

Een bijzonder, betekenisvol afscheid, dat help ik graag te realiseren. Vind je het moeilijk om te bepalen wat je dierbare mooi zou vinden? Of raak je door de vele wensen, meningen en opties het overzicht kwijt? Als jullie ‘persoonlijk adviseur’ luister ik zorgvuldig, help te filteren en inspireer met ideeën – aan jullie om de beslissen wat goed voelt.  Zo creëren we samen, stap voor stap, een afscheid dat helemaal klopt.

De gemaakte keuzes vat ik samen in een duidelijk draaiboek. Achter de schermen stem ik de dienst zorgvuldig af met de uitvaartleider, zodat het geheel optimaal op elkaar is afgestemd. Alle informatie, inzichten en inspiratie komen samen in het verhaal dat ik voor jullie schrijf.

Tijdens de uitvaartdienst zelf ben ik juist de regisseur en leid de ceremonie in goede banen – vakkundig, in een tegelijk ontspannen en warme sfeer. Het enige dat jullie hoeven te doen, is het afscheid heel bewust te beleven en je volop verbonden te voelen. Na de uitvaart blikken we samen nog een keer terug om het goed af te ronden met elkaar. Ook in de periode daarna kan ik jullie begeleiden, bijvoorbeeld bij de asverstrooiing, steenlegging of herdenking.

Meer weten? Lees hier over de Levensceremonie-methode.

Wat is het verschil met een dominee, pastor of humanistisch spreker?

Een celebrant is een professioneel schrijver, spreker & voorganger in persoonlijke ceremonies. De term celebrant komt van het Engelse ‘celebrate’; ik help je de liefde te vieren op levensbepalende momenten. Als gediplomeerd ritueelbegeleider bij geboorte en afscheid, bij huwelijken in de rol van verbindingsbevoegd trouwambtenaar.

De overeenkomst met de dominee, pastor en humanistisch spreker is groot. Toch zijn er belangrijke verschillen; waar zij uitgaan van een bepaalde religie/levensovertuiging, laat de celebrant de viering naadloos aansluiten op jullie kijk op het leven. Zo voelt de afscheidsdienst als een warme, vertrouwde deken om je heen. Daarnaast kan de celebrant jullie nog verder begeleiden door de inzet van een persoonlijk herinneringssymbool en/of een raak ritueel, uiteraard in overleg met jullie.

 Wil je alvast een keertje kennismaken? Plan dan hier een vrijblijvend ontdekgesprek in.

Wat kost een afscheidsceremonie en wordt het vergoed?

Het tarief is afhankelijk van het type begeleiding dat jullie wensen. Op basis van jullie keuze, reiskosten, plus eventuele aanvullende wensen maak ik een opdrachtbevestiging voor akkoord. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Ter indicatie: een deeldienst (enkel een ritueel of alleen schrijven) is mogelijk vanaf € 750,-.  Volledige inhoudelijke begeleiding van de uitvaartdienst bedraagt € 1.250,-.

De eventuele vergoeding is afhankelijk van de overlijdensverzekering. Als de overledene een kapitaalverzekering had, is dit naar eigen inzicht te besteden, ook voor het inschakelen van een celebrant. Is er een naturaverzekering? Dan kunnen de kosten vaak worden vergoed uit het eventuele pluskapitaal. Informeer naar de mogelijkheden bij de uitvaartverzekering.

Nieuwsgierig welke soort begeleiding het beste past? Vraag de gratis afscheidsgids aan via contact.

Heb je een andere vraag?

In de gratis afscheidsgids vind je nog veel meer informatie. Vraag ‘m aan via het contactformulier. Liever gelijk antwoord? Vul dan daar je vraag in en mijn reactie volgt zo snel mogelijk. Bellen kan natuurlijk ook via 06 525 509 27.

Persoonlijk kennismaken?

Wil je al je uitvaartwensen bespreken? Ervaren of het goed voelt dat ik jullie begeleid? Wees welkom voor een vrijblijvend ontdekgesprek.

Samen verkennen we je wensen. Ik denk graag met je mee, dat geeft alvast een gerust gevoel.

Bel me op 06 525 509 27 of kies online de locatie, dag & tijd die je het beste schikt:

Persoonlijk kennismaken?

Wil je al in een eerder stadium je uitvaartwensen bespreken? Ervaren of het goed voelt dat ik jullie begeleid? Wees welkom voor een vrijblijvend ontdekgesprek.

Samen verkennen we je wensen. Ik denk graag met je mee, zodat je met een gerust gevoel weet dat je je afscheid goed hebt voorbereid.

Bel me op 06 525 509 27 of kies online de locatie, dag & tijd die je het beste schikt: