Trouwen vol passie? Ritueelbegeleiden vol compassie? Zeker, met heel m’n hart. Maar een rasondernemer? Dat ben ik – in alle eerlijkheid – nog niet. Daarom sprak de Business Bootcamp me aan: je twee dagen onderdompelen in een dynamisch trainings- en netwerkevenement met andere zzp’ers en ondernemers. Klinkt onderdompelen alsof je in een warm bad stapt, de Business Bootcamp bleek meer een verfrissende emmer water in je gezicht te zijn.

Vanaf de start werden we uitgedaagd om uit onze comfortzone te komen; van rennen door de zaal, wildvreemden aanspreken, elkaar masseren tot met 1.000 man op stoelen dansen. Wat een energie komt dan vrij, ongelooflijk.

Ook mijn mindset werd behoorlijk opgefrist met vele inzichten. Sommige open deuren, waarvan bleek dat het goed is ze even ‘door te luchten’. Maar ook veel nieuwe inzichten. Vooral get in line, stay in line blijft me het meeste bij. De symboliek  van de zigzaggende rij (het pad van de ondernemer) leidend naar de attractie (je doel) werkte als een heldere spiegel: ik blijf maar dralen aan het begin van die rij.

Mijn situatie tot nu toe? Ideeën blijven opborrelen, die ik allemaal verzamel. Ondertussen probeer ik de markt zo goed mogelijk in kaart te brengen. Met de plattegrond in mijn hand probeer ik te kijken waar ik naar toe moet. Zoekend naar zekerheden. Maar verzamelaars en zoekers komen niet ver zag ik in dit weekend.

Het zijn de doeners die bereid zijn er hélemaal voor te gaan die er komen. De visionairs die hun doelen stellen en daar op af gaan. De implementeerders die in de rij gaan staan. De ontwikkelaars die zorgen dat hun bagage (lees: product/dienst) remarkable is. De netwerkers die geven om de relatie en volop nuttige contacten leggen. De durfals die onderweg vragen om de deal. De doorzetters die in de rij blijven staan, vol focus op hun doel. Oftewel: de rasondernemers.

De Business Bootcamp heeft me wakker geschud, als een ware business boost. Ondertussen ben ik in de rij gaan staan – onderweg naar mijn doelen, stap voor stap, vol focus. En jij?