VIER JULLIE GELUK MET EEN SPECIALE GEBOORTECEREMONIE 

mooi, modern & inspirerend alternatief voor een doop of babyborrel

VIER JULLIE GELUK MET EEN SPECIALE GEBOORTECEREMONIE 

In verwachting, of nu al intens genieten van jullie baby: wat een wonder! De komst van je kindje zet niet alleen je leven op zijn kop, maar ook je gevoel gaat alle kanten op. Je wilt van alles, en tegelijk helemaal niks. Niets liever dan lekker thuis met je gezin zijn, genieten van elk moment. En toch knaagt het ergens… omdat je juist dat moois, dat intense, wilt delen met dierbare vrienden en familie.

Mooi alternatief voor doop of babyborrel

In verwachting, of nu al intens genieten van jullie baby: wat een wonder! De komst van je kindje zet niet alleen je leven op zijn kop, maar ook je gevoel gaat alle kanten op. Je wilt van alles, en tegelijk helemaal niks. Niets liever dan lekker thuis met je gezin zijn, genieten van elk moment.

En toch knaagt het ergens… omdat je juist dat moois, dat intense, wilt delen met dierbare vrienden en familie.

Hoe vier je de geboorte van jullie baby?

Natuurlijk komen mensen die dicht bij je staan op kraamvisite. Maar avond na avond beschuit met muisjes smeren? Je wordt al moe bij de gedachte.

Een babyborrel is ook een idee: in één keer alle familie, vrienden, kennissen en collega’s bij elkaar om te feesten. Gezellig, maar je leven is zo veranderd dat je misschien behoefte hebt aan méér – meer betekenis.

Je kindje in de kerk laten dopen is ook een optie. Maar misschien zijn jullie niet gelovig, of niet meer praktiserend. Het kan ook zijn dat één van jullie daar gewoon minder voor voelt.

Zijn jullie nog zoekende wat bij jullie past?

Lees dan vooral even verder.

 

Hoe vier je de geboorte van jullie baby?

Natuurlijk komt je familie op kraamvisite. Maar avond na avond beschuit met muisjes smeren? Mwah…

Alle visite bij elkaar tijdens een babyborrel? Gezellig, maar je leven is zo veranderd dat je misschien behoefte hebt aan méér – meer betekenis.

Je kindje in de kerk laten dopen dan? Geen optie als je niet gelovig bent, of niet meer praktiserend. Of als één van jullie daar minder voor voelt.

Zijn jullie nog zoekende wat bij jullie past? Lees dan vooral even verder. 

Wat je het liefste zou willen…

Dat is en-en: een gezellig samenzijn dat ook echt ergens over gaat. Over jullie en je nieuwe rol als ouders. Over jullie kindje en wat jullie hem of haar willen meegeven. Over jullie ouders die opa & oma worden, broers & zussen die nu ooms & tantes zijn. En wat dat betekent, voor jullie allemaal.

De komst van je kindje is zó speciaal. Willen jullie dat bijzonder & betekenisvol vieren?

Geef je kindje een warm welkom

Met een Levensceremonie kies je voor een unieke, superpersoonlijke en warme geboorteviering. Samen stemmen we alles af, helemaal volgens jullie wensen.

Klein & intiem, bijvoorbeeld bij jullie thuis. Of juist op een prachtige locatie compleet met iedereen die jullie lief is. Op het moment dat jullie daar aan toe zijn. En met een invulling die helemaal bij jullie past, waarbij het zoveel meer mag zijn dan de standaard kraamvisite of drukke babyborrel.

Als jullie celebrant (ervaren ceremoniespreker & gediplomeerd ritueelbegeleider) help ik jullie graag samen de liefde te vieren!

Daphne

Geef je kindje een warm welkom

Met een Levensceremonie kies je voor een unieke, superpersoonlijke en warme geboorteviering. Samen stemmen we alles af, helemaal volgens jullie wensen.

Klein & intiem, bij jullie thuis. Of juist groots, op een prachtige locatie. Met de timing en invulling die helemaal bij jullie past, waarbij het zoveel meer mag zijn dan de standaard kraamvisite of drukke babyborrel.

Als jullie celebrant (ervaren ceremoniespreker & gediplomeerd ritueelbegeleider) help ik jullie graag samen de liefde te vieren!

Daphne

Tijdens de geboorteviering
Luister je naar jullie verhaal, op een heel mooie manier verteld. Je kan zelf ook iets persoonlijks zeggen, of ik doe dat namens jullie. Een betekenisvolle handeling maakt het extra bijzonder. Iedereen die aanwezig is voelt zich betrokken en jullie ervaren volop de verbinding. Dit is een prachtige viering van jullie ouderschap, plus versterking van de familieband. En jullie kindje? Die geef je iets heel moois mee; een onvergetelijke herinnering voor later.

Inspiratie opdoen voor jullie viering?

Bij de geboorteviering
Luister je naar jullie verhaal, op een heel mooie manier verteld. Je kan zelf ook iets persoonlijks zeggen, of ik doe dat namens jullie. Een betekenisvolle handeling maakt het extra bijzonder. Iedereen die aanwezig is voelt zich betrokken en jullie ervaren volop de verbinding.

Dit is een prachtige viering van jullie ouderschap, plus versterking van de familieband. En jullie kindje? Die geef je iets heel moois mee; een onvergetelijke herinnering voor later.

Inspiratie opdoen voor jullie viering?

Olaf en Carola kozen voor een intieme geboorteceremonie. Met z’n drietjes, op het door hen zo geliefde strand. Helemaal speciaal: samen vierden ze de liefde op de dag van de liefde – Valentijnsdag én de eerste verjaardag van Emma!

Wat voor geboorteceremonie willen jullie?
Samen verkennen we verschillende opties; vinden jullie een veelzeggend verhaal al heel mooi? Of willen jullie dat versterken met een ritueel? Welke rol geven we familie & vrienden? Graag adviseer ik hoe de geboorteceremonie het beste aansluit op jullie wensen. Met elkaar creëren we een heel warm welkom; voor jullie baby, adoptiekindje, pleegkindje, of als sterke start voor jullie allemaal, als samengesteld gezin.

Krijg je al zin om vrijblijvend te brainstormen over jullie geboorteceremonie?

Jullie viering
Samen verkennen we verschillende opties; vinden jullie een veelzeggend verhaal al heel mooi? Of willen jullie dat versterken met een ritueel? Welke rol geven we familie & vrienden? Graag adviseer ik hoe de geboorteceremonie het beste aansluit op jullie wensen.

Met elkaar creëren we een heel warm welkom; voor jullie baby, adoptiekindje, pleegkindje, of als sterke start voor jullie allemaal, als samengesteld gezin.

Zin om vrijblijvend te brainstormen over jullie geboorteceremonie?

“Na al die mooie wensen is er een oneindig warm gevoel… Dankzij de deskundige, persoonlijke en vooral betrokken begeleiding van Daphne, omdat ze precies begreep wat we bedoelden. Ze had aan ons half woord genoeg om de geboorteceremonie voor onze zoon iets heel dierbaars te maken. Voor ons, maar zeker ook voor onze familie. Het was prachtig!”

Marcel & Inge, ouders van Stach

“Na al die mooie wensen is er een oneindig warm gevoel… Dankzij de deskundige, persoonlijke en vooral betrokken begeleiding van Daphne, omdat ze precies begreep wat we bedoelden.

Ze had aan ons half woord genoeg om de geboorteceremonie voor onze zoon iets heel dierbaars te maken. Voor ons, maar zeker ook voor onze familie. Het was prachtig!”

Marcel & Inge, ouders van Stach

R

Een geboorteceremonie, past dat bij jullie?

Je vindt het heerlijk om jezelf te blijven ontwikkelen en hebt interesse in spiritualiteit – zonder zweverig te zijn. Je wilt graag alles uit het leven halen, door er samen het beste van te maken.

Met elkaar genieten jullie van het leven, van de grootse en kleine momenten. Je beseft dat niet alles in het leven maakbaar is, maar dat je wel zelf sturing kan geven: aan hoe je je leven leeft en beleeft. Vanuit dankbaarheid voor jullie relatie, voor jullie kindje, voor de lieve mensen om je heen.

Je wilt de komst van je kindje graag speciaal vieren; jullie baby, een zeer gewenst adoptiekindje of geliefd pleegkind een warm welkom geven in de familie. Herken je jezelf hierin? Dan is een Levensceremonie echt iets voor jullie.

Nieuwsgierig wat de viering een Levensceremonie maakt?

Q

Wanneer past zo'n geboorteviering niet?

Vind je het fijner om alleen maar in jullie roze (of blauwe…) bubbel te blijven? Voel je er weinig voor om je gevoelens te delen met de dierbaren om je heen? Heb je geen zin om moeite te doen om samen een mooie viering samen te stellen?

Dan past een geboorteceremonie niet bij jullie. Het wordt namelijk pas écht bijzonder als je de diepte durft in te gaan, en ervoor open staat deze mooie mijlpaal in jullie leven te markeren.

Trouwens, spreekt het jou wel aan maar is je partner niet zo’n prater? Wees gerust; doordat we de viering stap voor stap voorbereiden met elkaar, ga je bijna als vanzelf mee in het proces. Soms laat die stoere man zelfs ‘n traantje tijdens de ceremonie – helemaal verwonderd over hoe diep hij geraakt is!

Eerst weten wie jullie geboorteceremonie begeleidt?

“De komst van onze zoon Djoeke John was meer dan gewenst. Dit gevoel aan hem overbrengen en delen met onze directe familie, daar zochten we iets voor. Zo kwam Daphne en Levensceremonie op ons pad. Opgetogen over dit concept, gingen we met haar in zee.

Daphnes oprechte werkwijze is fijn. Haar betrokkenheid en openheid voorafgaand, haar vriendelijke uitstraling en dat je voelt dat ze meent wat ze zegt tijdens het moment zelf. Ze heeft ons goed ondersteund om in onze opzet te slagen.

Door het warm welkom ervaren we verdieping van onze band met elkaar, ons kind en de familie. Zo te samen voelt dit moment van volledige aandacht als zeer waardevol. Een aanrader!”

Thijs & Kim, ouders van Djoeke

“De komst van onze zoon Djoeke John was heel gewenst. Dit gevoel aan hem overbrengen en delen met onze directe familie, daar zochten we iets voor.

Opgetogen over het concept van Levensceremonie gingen we met Daphne in zee. Haar werkwijze is fijn. Ze is betrokken, open en oprecht. Ze heeft ons goed ondersteund om in onze opzet te slagen.

Het warm welkom heeft onze band met elkaar, onze zoon en de familie nog meer verdiept. Zo te samen voelt dit moment van volledige aandacht als zeer waardevol. Een aanrader!”

Thijs & Kim, ouders van Djoeke

u

Klinkt mooi, zo'n geboorteceremonie, maar...

Toegegeven, een geboorteceremonie is een vrij nieuw fenomeen. Het is anders-dan-anders. En misschien moet je (of je partner) even aan het idee wennen. Of heeft je familie er nog nooit over gehoord.

Helpt het als ik je vertel dat jullie de touwtjes in handen hebben tijdens de voorbereidingen? Als jullie persoonlijke adviseur inspireer ik met allerlei opties en loods ik je door alle keuzes heen.

Zo weet je zeker dat de geboorteceremonie precies bij jullie past en ook goed valt bij familie & vrienden; een bijzondere belevenis voor iedereen, die jullie nog dichter bij elkaar brengt.

Wil je meer weten? Zie de meest gestelde vragen hieronder of:

Jullie garantie

Mijn jarenlange ervaring als celebrant (ceremoniespreker & ritueelbegeleider) zet ik graag in om van jullie geboorteceremonie een onvergetelijke ervaring te maken. Sinds 2008 heb ik ruim 500 ceremonies begeleid – en elke is opnieuw bijzonder en uniek.

Ik ervaar het als een grote eer én verantwoordelijkheid om jullie viering te mogen verzorgen en neem mijn taak dan ook heel serieus. Onze gezamenlijke voorbereidingen zijn juist ongedwongen en gezellig, net als de levendige geboorteceremonie zelf. Voor alle zekerheid regel ik een back-up voor die dag, zodat je verzekerd bent van een betekenisvol feest dat sowieso doorgaat!  

Benieuwd naar mijn werkervaring, of zien wat voor type ik ben?

jaar ervaring als celebrant

talig: NederLands & Engels

nationaliteiten begeleid

GEMIDDELDE beoordeling

vragen & antwoorden

Waar, wanneer & hoe vindt de ceremonie plaats?

Alles is maatwerk; samen stemmen we het moment, de entourage en de invulling af. Het ene stel wil het liefste zo snel mogelijk de komst van hun kindje vieren, anderen kiezen ervoor dit op een later moment te doen. De locatie kan binnen of buiten zijn, thuis of op locatie. Wie je er graag bij wilt hebben, is uiteraard aan jullie. Met z’n drieën kijken we tot slot naar welke elementen, en in welke volgorde, de viering helemaal tot jullie geboorteceremonie maakt. Alvast inspiratie opdoen? Vraag de gratis geboortegids aan via contact.

Wat is jouw rol als celebrant?

Graag begeleid ik jullie bij het vormgeven van de ceremonie; wat gaan we doen en hoe? Daarnaast stel ik allerlei vragen, waarbij jullie antwoorden mijn inspiratie vormen voor het verhaal. Vind je het fijn om ook samen iets te doen tijdens de ceremonie, dan kan ik ook een ritueel ontwerpen. Op de dag zelf leid ik de ceremonie waarbij we met elkaar volop verbinding creëren. Meer weten? Lees hier over de Levensceremonie-methode en wat nu eigenlijk een celebrant is.

Wat kost een geboorteceremonie?

Ook het tarief is maatwerk, gebaseerd op jullie keuzes voor de ceremonie. Om alvast een indicatie te geven; een unieke viering is mogelijk vanaf € 795,-. Op basis van jullie wensen maak ik een offerte. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Wil je graag samen sparren over jullie viering? Plan dan hier een vrijblijvend ontdekgesprek in.

Heb je een andere vraag?

In de gratis geboortegids vind je nog veel meer informatie. Vraag ‘m aan via het contactformulier. Wil je liever gelijk antwoord? Vul dan daar je vraag in en ik reageer zo snel mogelijk. Bellen kan natuurlijk ook via 06 525 509 27.

Hoeveel weken heb je nog te gaan?

Kan je haast niet wachten tot het zover is? De komst van je kindje laat zich niet plannen. De geboorteceremonie gelukkig wel!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie viering? Wees welkom voor een vrijblijvend ontdekgesprek.

Bij mij thuis of online verkennen we jullie wensen, ervaren we of die wederzijdse klik er is en brainstormen we over jullie ceremonie.

Hoeveel weken heb je nog te gaan?

Kan je haast niet wachten tot het zover is? De komst van je kindje laat zich niet plannen. De geboorteceremonie gelukkig wel!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie viering? Wees welkom voor een vrijblijvend ontdekgesprek.

Bij mij thuis of online verkennen we jullie wensen, ervaren we of die wederzijdse klik er is en brainstormen we over jullie ceremonie.

Kom in contact:

Ja, stuur mij deze gratis toe:

5 + 5 =

Je gegevens zijn veilig & worden niet gedeeld met anderen, zie ook de privacyverklaring

Levensceremonie
Daphne van den Boogaard
Ooster Vlaerdinge 4
1704 MX Broekhorn (NH)

+316 525 509 27
daphnecelebrant@levensceremonie.nl