“We wilden trouwen op een bijzondere datum, deze blijft van-voor-naar-achter en achterstevoren hetzelfde – standvastig, net als onze liefde voor elkaar.”

Aldus Lex en Heske, die ik vandaag trouwde. Een leuk jong stel, vol vertrouwen in elkaar en in hun gezamenlijke toekomst. 21-9-12 is inderdaad een mooie trouwdatum. Zo’n ‘keerdatum’ wordt ook wel een palindroom genoemd: een symmetrische volgorde van cijfers of letters in een getal of woord.

Denk aan woorden zoals “het bruidspaar poseert bij de parterrestaalplaatserretrap” of zelfs de eerste ontmoetingszinnen zoals:
“Madam, I’m Adam.”
“Sir, I’m Iris”

OK, we keren terug naar de keerdatum. Heel speciaal om zo’n spiegeldatum in je trouwring te hebben staan. Of, voor de echte nummerologen onder ons: de wisseldatum. 12-12-12 is in die zin wel heel uniek. Sky Radio geeft dan ook een droombruiloft weg en Robert ten Brink trouwt op die keerdatum bruidsparen tijdens het All you need is love-concert. Een sympathiek initiatief vind ik het ‘Vier de liefde 121212 trouwevenement’; sponsoren zorgen ervoor dat 12 bruidsparen die het wat minder breed hebben, om 12.12 uur kunnen trouwen in prachtige kastelen verdeeld over 12 provincies. Hartverwarmend!

Ook voor volgend jaar zijn er weer volop mooie mogelijkheden voor jullie trouwdatum:
• 31-1-13 (een winterbruiloft is ook prachtig!)
• 31-5-13
• 31-7-13
• 31-8-13

Je kunt ook spelen met herhaling in je trouwdatum. Zo is 13-7-13 al gereserveerd in mijn agenda voor een betekenisvolle ceremonie. Of kies een opeenvolgende datum; 1-3-13 of een trouwdatum die opgeteld weer je trouwjaar vormt, bijvoorbeeld 7-6-13 of 6-7-13 of 3-10-13.

Welke trouwdatum je ook kiest, zorg dat het er een is die jullie bijzondere gevoel voor elkaar weerspiegelt. Of dat nu een spiegeldatum of de ‘kloppende datum’ van jullie eerste ontmoeting is, je huwelijksdag is dé datum om elk jaar opnieuw te vieren!